Η αποτυχία του «απομακρυσμένου θερινού σχολείου» είναι ένας κακός οιωνός για τις τάξεις πτώσης της Νέας Υόρκης

Όταν πρόκειται για το πρόγραμμα απομακρυσμένης μάθησης της πόλης, κάτι – ή ακριβέστερα, κάποιος – δεν υπολογίζει: Πάρα πολλοί μαθητές απέτυχαν να υπογράψουν για online τάξεις τους αυτό το καλοκαίρι.

Αυτό προμηνύει κακό για το επόμενο σχολικό έτος, όταν όλοι οι μαθητές της πόλης δημόσιο σχολείο είναι να κάνουν τουλάχιστον κάποια σχολική εργασία εξ αποστάσεως.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας δείχνουν ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των μαθητών που ήταν υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν online θερινές τάξεις δεν υπέγραψαν ποτέ ακόμη και μία φορά.

“Ήταν μια τέτοια ασταθής αρχή – χάσαμε πολλά παιδιά,” Stephen Lazar, ένας δάσκαλος στο Harvest Collegiate HS του Μανχάταν, είπε Chalkbeat. “Μόλις μας έστησαν να αποτύχουμε.” Μια εβδομάδα στο θερινό σχολικό πρόγραμμα, τουλάχιστον 43.224 δεν είχαν συνδεθεί.

Αυτό, παρά τη σταθερή υπόσχεση του δημάρχου Bill de Blasio (μετά από τη μελαγχολική εμπειρία αυτής της άνοιξης με την σε απευθείας σύνδεση οδηγία) ότι τα παιδιά θα απολάμβαναν την «άνευ προηγουμένου εκμάθηση» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ha.

Τα προβλήματα συνδεσιμότητας και πρόσβασης, ιδιαίτερα για τα φτωχά παιδιά, έπαιξαν κάποιο ρόλο. Ορισμένοι εκπαιδευτικοί έπεσαν κάτω για να εξασφαλιστεί ότι οι μαθητές συμμετείχαν. Τα παιδιά είχαν δασκάλους που δεν τους γνώριζαν ή τις μορφές μάθησης τους. Και όλα αυτά τα εμπόδια είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστούν αυτό το φθινόπωρο.

Ας το παραδεχτούμε: Ακόμη και για τους μαθητές που συμμετέχουν, μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών σπάνια ταιριάζουν με τα οφέλη της διδασκαλίας στο πρόσωπο.

“Ως γονέας,” de Blasio ο ίδιος είπε την περασμένη εβδομάδα, “Θα έλεγα τα παιδιά μου δεν πρόκειται να μορφωθούν αν είναι όλα απομακρυσμένα. Απλά δεν θα είναι τόσο καλό.”

Αυτός είναι ο λόγος που επιμένει σε τουλάχιστον κάποια στο πρόσωπο του χρόνου τάξη για εκείνους που το θέλουν – και χωρίς καθυστέρηση. Τα στοιχεία πίσω από αυτή τη θέση συνεχίζουν να οικοδομούν.