Τώρα παίζει στο χώρο στάθμευσης εμπορικό κέντρο: drag δείχνει, ταινίες

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (AP) – Angel Dougherty πήγε στο εμπορικό κέντρο τον περασμένο μήνα – να μην ψωνίσει, αλλά για να παρακολουθήσουν ένα drive-in drag show στο χώρο στάθμευσης.

“Αυτό το έτος ήταν τόσο άγχος γεμάτο και χαοτική, σκέφτηκα ότι αυτή η εμπειρία θα ήταν κάτι για να ελαφρύνει τη διάθεση,” λέει ο Dougherty, ο οποίος πλήρωσε για να δείτε τα αστέρια της τηλεόρασης “Drag Race RuPaul του” χορό μπροστά από εκατοντάδες σταθμευμένα αυτοκίνητα σε ένα εμπορικό κέντρο στο Paramus, New Jersey.

Μετά από να κλείσει για μήνες λόγω της πανδημίας coronavirus, τα εμπορικά κέντρα φέρνουν όλους τους τύπους drive-in ψυχαγωγίας στους μαζικούς χώρους στάθμευσης τους, ελπίζοντας να δελεάσουν τους ανθρώπους πίσω στις ιδιότητές τους.

Ένα εμπορικό κέντρο στα βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, για παράδειγμα, φιλοξενεί έναν αγώνα πάλης drive-in. Άλλοι σε όλη τη χώρα φέρνουν ταινίες ή μαγικές παραστάσεις που μπορούν να παρακολουθούνται από ένα αυτοκίνητο.

Είναι ένας τρόπος για να επαναφέρει τους ανθρώπους στο εμπορικό κέντρο και τελικά να τους πάρει μέσα για να ψωνίσετε, λέει ο σύμβουλος λιανικής Kate Newlin. Αλλά αυτό είναι ακόμα μια σκληρή πώληση για ανήσυχους αγοραστές, ειδικά με coronavirus περιπτώσεις spiking σε όλη τη χώρα.

«Κανείς δεν θέλει να πάει εκεί», λέει ο Νιούλιν για τα εμπορικά κέντρα. “Κανείς δεν ήθελε να πάει εκεί πριν covid.”

Τα εμπορικά κέντρα έχουν αγωνιστεί για να προσελκύσουν τους αγοραστές για χρόνια δεδομένου ότι περισσότεροι άνθρωποι ψωνίζουν on-line. Αλλά η πανδημία έχει χτυπήσει τα εμπορικά κέντρα ιδιαίτερα σκληρά. Καταστήματα από τα οποία εξαρτώνται, όπως ο J.C. Penney, έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης και κλείνουν μόνιμα αρκετές τοποθεσίες. Άλλοι ενοικιαστές εμπορικών κέντρων, όπως το Gap, σταμάτησαν να πληρώνουν ενοίκιο ενώ τα καταστήματά τους ήταν προσωρινά κλειστά.

Λιανικής σύμβουλος Jan Rogers Kniffen πιστεύει ότι μέχρι το ήμισυ των 1.000 εμπορικών κέντρων στις ΗΠΑ είτε θα κλείσει ή να είναι αγνώριστη κατά τα επόμενα δύο χρόνια. Πριν από την πανδημία, περίμενε μόνο 300 για να κλείσει κατά την επόμενη δεκαετία.

Το drive-ins σημαίνει επιπλέον χρήματα για τα εμπορικά κέντρα, δεδομένου ότι οι εταιρείες παραγωγής πληρώνουν συνήθως για να νοικιάσετε ένα τμήμα του χώρου στάθμευσης. Οι λεπτομέρειες των συμφωνιών διατηρούνται ιδιωτικές, αλλά ο Νιούλιν λέει ότι η ενοικίαση του πάρκινγκ δεν θα αναπληρώσει την απώλεια ενός μεγάλου ενοικιαστή όπως ο Τζέι Σι Πένι.

Τα εμπορικά κέντρα μπορούν να επωφεληθούν με άλλους τρόπους: Ορισμένοι παραδίδουν γεύματα από το γήπεδο τροφίμων στο χώρο στάθμευσης. Άλλοι ενθαρρύνουν τους θεατές ταινιών για να σταθμεύσουν μερικές ώρες πριν από showtime για να πάρουν το γεύμα μέσα.

Brandon Voss ήρθε με την ιδέα ενός drive-in drag show σε ένα Olive Garden, όπου το γεύμα του έφερε στο σταθμευμένο αυτοκίνητό του.

“Αν Olive Garden μπορεί να το κάνει, γιατί δεν μπορώ;”, λέει ο Voss, του οποίου η εταιρεία έπρεπε να ακυρώσει το φετινό “RuPaul’s Drag Race” περιοδεία, η οποία θα είχε πραγματοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους σε όλο τον κόσμο.

Βρήκε έναν πρόθυμο συνεργάτη στον χειριστή εμπορικών κέντρων Westfield, ο οποίος έφερε το drive N’ Drag σε τρία από τα εμπορικά κέντρα του, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Σιάτλ και την Annapolis, Βιρτζίνια.